Kiekviena praktika yra naudinga

Ugnė prie veršelių

Jau ne kartą besipraktikavusi Ugnė, šią vasarą pirmą kartą gamybinės praktikos sėmėsi dideliame ŽŪB Kiemeliai ūkyje. Sužinokime, kaip jai sekėsi.

„Kadangi praktikos esu turėjus anksčiau, kad kažko naujo išmokau pasakyti negaliu. Tiesiog dabar galiu palyginti privataus veterinarijos gydytojo darbą su veterinaro darbu „gamyboje“, t.y. dideliame ūkyje. O tai padės apsispręsti, kur norėsiu dirbti pabaigus studijas.

Atlikti praktiką skirtingose vietose labai gerai, nes kiekvienas gydytojas tave gali išmokyti į tą patį dalyką pažvelgti iš skirtingų pusių, kas padeda geriau suprasti ligos nustatymo būdus, gydymo parinkimą.

Praktiką vertinu labai gerai, nes kiekviena praktika yra naudinga, jos metu galima įgyti arba pagilinti jau turimas žinias, patobulinti praktinius įgūdžius“, – pasakojo praktikantė.

Kokius darbus atliekant įgavai naujos patirties? Kokius įspūdžius tau paliko šie pora mėnesių praleisti ūkyje?

„Darbų man teko visokių: veršelių ir karvių priežiūra, vaistų leidimas, pieno pridavimas, stebėjimas, kaip paruošiamas miksas karvėms, veršelių nuraginimas, dalyvavimas kontroliniame melžime. Taip pat teko susipažinti ir su vykdoma dokumentacija bei atlikti daugelį kitų darbų.

Džiaugiuosi, kad praktiką atlikau ŽŪB Kiemeliai. Teko pabūti kitame krašte, susipažinti su tuo kraštu, žmonėmis. Pirmą dieną buvo sunku suprasti ką pasakydavo, bet vėliau pripratau. Kolektyvas bendrai paėmus buvo draugiškas, malonus. Kadangi praktiką atlikome dviese, kartu su Virginija, tai buvo smagiau. Liūdniausia, kai praktika baigėsi, buvo atsisveikinti su pažintais žmonėmis“, – prisiminė būsimoji veterinarė.