Per praktiką išmokau labai daug

Jūratės istorija

Netrukus paskutinį kartą šiais metais susitiksime su vasaros praktikantais, o iki to, sužinokime kokios Jūratės nuotaikos prisiminus pusantro mėnesio praktiką ŽŪB Vaškuose.

Kaip sekėsi semtis gamybinės praktikos ūkyje?  Su kokiais darbais susipažinai, ko išmokai?

„Šiemet praktiką atlikau pirmą kartą, tačiau įspūdžių parsivežiau daug ir labai gerų. Dirbti teko su draugišku kolektyvu, puikiai sutarėme tiek praktikantai tarpusavyje, tiek ir su veterinarijos gydytojais.

Per pusantro mėnesio išmokau tikrai daug: suleisti vaistus į veną/raumenis tiek suaugusioms karvėms, tiek jauniems veršiukams, atlikti rektalinį tyrimą, ultragarsu tirti veršingumą, nuraginti tiek karves, tiek veršiukus, pastaruosius dar ir dehilmintizuoti bei vakcinuoti, užtrūkinti karves, drožti nagas, sužinojau į ką reikia atkreipti dėmesį tai darant. Taip pat teko matuoti temperatūras, vesti ligos istorijas, pildyti veršelių vakcinacijos aktus, traukti veršiukus komplikuoto gimdymo metu, susipažinau su naudojamais vaistais bei preparatais kuriais stiprinami galvijai“, –  gausiais praktikos darbais džiaugėsi studentė.

Kaip vertini savo praktiką, kokie tavo pastebėjimai?

„Praktikos metu išbandžiau save ir pamačiau, kad toks darbas man nė trupučio nebaisus. Žinoma, visko tikrai dar toli gražu nemoku ir nežinau, tačiau nieko nėra neįmanoma. Viskas išmokstama. Todėl didelė padėka gydytojams, kurie geranoriškai dalijosi patirtimi, mokė kaip atlikti vienokią ar kitokią procedūrą bei turėjo kantrybės kuomet ne viskas pasisekdavo.

Apskritai manau, kad galimybė formuoti praktinius įgūdžius yra tiesiog būtina. Nors baigus du kursus pritaikyti teorinių žinių galėjau tik labai nedaug, vis dėlto galiu pasakyti, kad realybėje viskas atrodo visai kitaip nei rašoma vadovėliuose. Žemės ūkio praktikų akademijos projektas geras ir tuo, kad studentų skaičius yra didelis ir akademija, bent jau šiuo metu, nepajėgi suteikti galimybę kiekvienam gauti tiek daug vertingų praktinių žinių. Norėčiau, kad įsitrauktų daugiau ūkių, dirbančių su skirtingais gyvuliais, atsirastų galimybė artimiau susipažinti su įvairesnėmis jų rūšimis bei išbandyti save didesnei daliai studentų“, – savo norais dalijosi praktikantė.

Vienas atsakymas į “Per praktiką išmokau labai daug”

Komentarai uždrausti.