Vidurvasarį praktikantai minėjo kartu

Visi praktikantai
Ugnė B., Rimantas, Virginija, Indrė G., Jūratė, Romena, Justinas, Ugnė, Antanas, Živilė, Indrė, Mantas, Mingaudas, Domas, Edita, Marius

Vidurvasarį Žemės ūkio praktikų akademijos dalyviai minėjo kartu. Vakaras, visi po darbų skubėjo susipažinti ir pasidalinti praktikos įspūdžiais, pasimėgauti sodybos aplinka, pirtele.

Šiuo metu šešiuose ūkiuose (ŽŪB Pelaniškiai, ŽŪB Vaškai, UAB Vikebas, ŽŪB Kiemeliai, R.Vitkausko ūkis, Lygumų ŽŪB) praktiką atlieka dvylika veterinarinės medicinos studentų: Indrė G., Mingaudas, Živilė, Jūratė, Romena, Ugnė, Virginija, Ugnė B., Lina, Domas, Indrė bei Justinas. Taip pat ŽŪB Pelaniškiai praktikuojasi Joniškio žemės ūkio mokykloje technikos priežiūros verslo darbuotojo specialybę besimokantis Mantas.

Susitikime dalyvavo praktikos vadovai: Rimantas (ŽŪB Kiemeliai), Antanas (ŽŪB Vaškai), Marius (ŽŪB Peleniškiai).

Laikas nenumaldomai skriejo, praktikantai dalinosi patirtimi, įspūdžiais, su pasididžiavimu pasakojo apie atliekamas užduotis. Studentai diskutavo, kaip ūkiuose, kuriuose praktikuojasi, vyksta darbai, už kokius darbus atsakingi jie, taip besikalbant ne iš vieno išgirdome – „Ir aš norėčiau to išmokti“ ar „Mes darome kitaip…“.

Praktikos vadovai džiaugėsi jaunimo darbu, o praktikantai – įgyta patirtimi.

Žinoma, nepraslydo klausimai ir apie gyvenimo sąlygas. Svarbu tai, kad visi patenkinti, kaip sakė praktikantas Domas: „Juk ne viešbutyje gyvent atvykom, o dirbt išmokt, praktikos“.

Vakaras drauge neprailgo, nei nepastebėjome, kaip atėjo laikas keliauti į namus, ruoštis artėjantiems darbams ir naujiems potyriams.