Praktika padės nuspręsti ko noriu

RomenaRomena – antro kurso LSMU Veterinarijos akademijos studentė. Kaip ji minėjo, praktikos turi mažai, tačiau noras kuo daugiau sužinoti apie veterinaro darbą bei siekis išbandyti savo jėgas, padės būsimajai specialistei susikurti realią karjeros viziją.

Kodėl pasirinkai tokią, kaip pasakyčiau, nelengvą veterinarijos studento dalią?

Užaugau mažame miestelyje, todėl savaime suprantama, kad įvairūs gyvūnai, gamta visada buvo šalia manęs, vaikystėje įdomūs buvo tiek driežai, šikšnosparniai, tiek ožkos ir veršeliai, ar šuniukai.

Tiesa, apie veterinarijos studijas susimąsčiau tik 10 klasėje, tačiau dabar suprantu, kad tai buvo tikrai teisingas sprendimas ir savęs negalėčiau įsivaizduoti studijuojant kitą specialybę.

Kodėl nusprendei atlikti neprivalomąją praktiką? Ko tikiesi?

Manau, kad ši praktika UAB Vikebas ūkyje gali būti labai naudinga, nes studijuojant universitete labiausiai trūksta praktinių įgūdžių, tikrojo veterinaro darbo. Visada maniau, kad orientuosiuosi į smulkių gyvūnų gydymą, tačiau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad stambiųjų gyvulių gydymas taip pat domina. Tuo įsitikinti padėjo budėjimai klinikose ir įgytos žinios universitete.

Ši praktika bus puiki galimybė susidurti su veterinaro darbu ūkyje „akis į akį” ir suprasti, kurią kryptį pasirinkti, juk sistemingas darbas ir tvirtas žinojimas yra būtini, norint tapti gera veterinare, ko aš ir siekiu. Norėčiau padėkoti projekto organizatoriams už suteiktą galimybę išbandyti save ir nekantriai laukiu praktikos.

Tikimės, kad po kelių mėnesių Romena bus tvirtai apsisprendusi ir sieks savo užsibrėžto tikslo.