Studentai ruošiasi praktikai

seminarasNors mokslai universitete dar pačiam įkarštyje, būsimieji praktikantai atrado laiko ir sudalyvavo UAB Agroinfo rengtame seminare – „Šiuolaikinis bandos valdymas: tikslai, galimybės ir priemonės“.

Studentų teigimu, dalyvauti seminare juos paskatino tai, kad gautos žinios bus panaudotos praktikos metu.

„Smagu, kad seminaru nenusivyliau: susipažinau su šiuolaikiniu bandos valdymu, išgirdau apie Uniform-Agri programą, išmokau kaip į šią programą suvesti gydymų ir vaistų duomenis. Manau, kad tokie seminarai yra tikrai reikalingi tiek veterinarijos gydytojams ir studentams, tiek ūkių vadovams, nes, norint pasiekti gerų rezultatų žemės ūkyje, būtinas tobulėjimas“, – po seminaro sakė Romena, jai antrino ir Ugnė su Domu.

Virginija, kuri antrus metus praktikuosis ŽŪB Kiemeliai, Uniform-Agri programos teikiamas galimybes galėjo palyginti su praktikoje naudojamomis. „Jau praeitos vasaros praktikoje dirbau su bandos valdymo duomenimis bei šia programa. Seminare sužinojau ir supratau, kad praktikoje šios programos tinkamai neišnaudojame, į ją tiesiog suvedame bei patikriname tam tikrus duomenis, bet jų neanalizuojame, todėl tikrosios naudos negauname. Mano nuomone, ši programa ūkyje buvo išnaudojama tik 40%, taigi lieka 60%, o tai yra labai daug, supratau, kad jei tinkamai apdorosi duomenis, gali gauti labai didelę naudą“, – sakė Virginija.

Seminaro metu dalyviai buvo supažindinami su svarbiausiais bandos valdymo aspektais ir rodikliais, taip pat gavo patarimų, kaip pagerinti ūkyje esamus rodiklius. Susipažino su kompiuterine bandos valdymo programa Uniform-Agri, kuri leidžia sumažinti ūkio darbuotojų darbo laiko sąnaudas ir gauti maksimalią informaciją apie fermoje esančius galvijus.