Tai mano pašaukimas

MingaudasMingaudas – pirmojo veterinarinės medicinos kurso studentas, dar prieš pradedant studijuoti žinojo, ko nori ir kaip tai pasiekti. Mingaudas pasakojo, kad studijų pasirinkimą lėmė ir tai, jog visada mėgo gyvūnus, domėjosi biologija ir labai gerai jaučiasi, kai gali kažkaip padėti, palengvinti, pasirūpinti augintiniais, ir žinoma, jį traukia darbas lauke, ūkyje.

Paklausus, kodėl pirmąją studentavimo vasarą nusprendė darbuotis ūkyje, Mingaudas nedelsiant atsakė: „Atlikdamas praktiką tikiuosi prisiliesti prie darbo, išmokti savo profesijos dalykų, išgirsti patarimų iš šios srities profesionalų. Noriu išmokti iš anksto diagnozuoti ligas ir kuo skubiau pritaikyti tinkamą gydymo būdą, sužinoti apie gyvūnų laikymo sąlygų reikalavimus, jų priežiūrą. Taip pat išmokti paprasčiausių patikrų eigą,  apie ligas ir vaistus.

Manau, kad šiais laikais jaunų specialistų labai reikia ūkiuose, nes jų apimtys tampa vis didesnės ir reikia pritaikyti vis naujesnes technologijas bei būdus, o senesnės kartos gydytojai gali būti su tuo nesusipažinę. Taip pat traukia užsienis, pažiūrėti, kaip ten dirba veterinarai, kas dedasi ūkiuose. O tas žinias atsivežti į Lietuvą. Na, ir žinoma, visada galima užsiimti ūkininkavimu ir prižiūrėti savus gyvulius, kad jie būtų sveiki“.

Taip entuziastingai pradėjus, linkime su tokiu pačiu užsidegimu pasisemti praktinių žinių iš ŽŪB Pelaniškiai.