Praktikantai trumpam vėl sėdo į mokslų suolą

Būsimieji Veterinarijos gydytojai: Tautvilė, Donatas ir Artūras liepos 2 dieną pradėjo praktikuotis Vaškų ir Kiemėlių žemės ūkio bendrovėse. Sutapo taip, kad jau antrąją praktikos dieną jiems vėl teko sėsti į mokslų suolą. Liepos 3-čiają, drauge su bendrovių veterinarijos gydytojais, praktikantai dalyvavo mokymuose.

Tautvilė (kairėje) susipažįsta su ultragarso skanerio valdymu

Abu praktikantus priėmę ūkiai įsigijo ultragarso skanerį, kuris bus naudojamas ankstyvam (30 dienų po sėklinimo) veršingumo tyrimui, ginekologinių ligų diagnostikai. Praktiką atliekantiems studentams pasitaikė puiki galimybė susipažinti su labai moderniu, naujausios kartos įrenginiu, kurio masinė gamyba pradėta tik prieš pusę metų. Praktikos metu jie turės galimybę išmokti jį naudoti.

Donatas ir Artūras dalyvauja mokymuose

Praktika yra puiki galimybė susipažinti su gamyboje taikomomis naujovėmis. Vaškų ir Kiemelių žemės ūkio bendrovės pirmosios Lietuvoje pradės taikyti ankstyvąją veršingumo diagnostiką. Naudojama įranga padės paankstinti veršingumo nustatymą 30-40 dienų. Neveršingos karvės bus greičiau grąžinamos į sėklinimą. Tai leis sutrumpinti veršiavimosi intervalą.

Veterinarijos gydytojai mokos naudoti ultragarso skanerį