ŽŪK „Lumpėnų Rambynas“

Vienas stambiausių Pagėgių ir Tauragės krašto  žemės ūkio kooperatyvas „Lumpėnų Rambynas“ veikia jau daugiau nei 20 metų. Pagrindinė ūkio veikla – pieno gavyba, tačiau ūkis augina ir  bulius – mėsai. Šiuo metu ūkyje dirba 27  darbuotojai.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ūkio vadovas Remigijus Kelneris  mano, kad jauni specialistai ūkiui būtini, nes  jie atneša naujų  žinių, ekonomiškų sprendimų, kurie yra gero ūkininkavimo garantas.  ŽŪK „Lumpėnų Rambynas“  įsijungė į Žemės ūkio praktikų akademijos projektą, nes nori, kad kuo daugiau jaunimo turėtų galimybę prisiliesti prie lietuviško žemės ūkio darbo ir negalvotų „pabėgti“ iš Lietuvos.

 

Pieno ūkis

Šiuo metu ūkyje yra apie 340 melžiamų karvių.  Sudėjus karves, bulius ir veislines telyčias – visų ūkyje laikomų galvijų skaičius siekia 860. Kas dieną „Lumpėnų Rambynas“ parduoda apie aštuonias tonas pieno. Galvijai laikomi palaidi, karvių rujos stebimos automatizuotai.  Veršeliai auginami individualiuose gardeliuose, girdomi  krekenomis su ColoQuick krekenų girdymo sistema. Šėrimo procesas valdomas Dairy Feeder šėrimo sistema. Darbui su gyvulių duomenimis ir informacija ūkis naudoja Uniform Agri bandos valdymo programą.

IMGP1512

Augalininkystė

ŽŪK „Lumpėnų Rambynas“ valdo  apie 1100 hektarų žemės, iš jų apie 340 hektarų  yra nuosava žemė.  Ūkis augina rapsus, kukurūzus, miežius, vasariniai kviečius, rugius, pupas.

IMGP1529

Vieta

Ūkis įsikūręs Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų kaime.  Artimiausias miestas -Tauragė – už 28 km.

 

pagegiai