Veterinaro profesija suteikia galimybes išvengti nuobodaus darbo

monikaMonika mums parašė tiesiai iš Vengrijos, kurioje visus metus mokėsi pagal Erasmus mainų programą. Būsimoji penktakursė praktiką atliks kiaulyne (UAB Saerimner, Lekėčių filiale).

Papasakok apie save ir savo pomėgius.

Esu 4 kurso veterinarinės medicinos studentė ir niekada nesigailėjau dėl savo būsimos profesijos pasirinkimo. Visada stengiausi gerai mokytis ir tai nebuvo labai sunku, kai studijos patinka. Po trejų metų universitete gavau galimybę du semestrus praleisti Vengrijoje pagal ERASMUS studentų mainų programą, kur motyvacija dar labiau padidėjo. Ši patirtis, galima sakyti, apvertė mano mažą pasaulį aukštyn kojomis.

Laisvu nuo studijų metu mėgstu skaityti literatūros klasikos knygas-kasdien randu laiko perskaityti bent kelis puslapius. Visada daug dėmesio skyriau sportui – tai man būdas atsipalaiduoti, pamiršti rūpesčius, pailsėti nuo protinės veiklos. Šiuo metu ,,užsikabinau” tobulinti bėgimo įgūdžius, ypač natūraliose trasose be dangos, tai vadinamas ,,trail” bėgimas. Vengrijoje pamilau kalnus, kurių Lietuvoje kaip ir nėra…bet kalvos irgi tinka, kai nėra geriau. Gal net pasiruošiu varžyboms ateityje!

Taip pat mėgaujuosi darbais šeimos ūkyje – nors gyvūnų turime ne per daugiausiai (tik naminių paukščių, šunų ir akvariumą) ir už juos atsakingi senelis su seserimi. Man dažniau kliūna aplinkos tvarkymo darbai: žolės pjovimas, augmenijos tvarkymas. Žinoma, jei turėtumėme daugiau gyvūnų – tektų prisidėti ir prie jų priežiūros. Deja, kol esu studentė ir gyvenu Kaune, susilaikome nuo stambesnių gyvūnų laikymo.

Pasirinkai studijuoti veterinariją, kodėl?

Labai gerai sekėsi biologijos mokslai ir visada jaučiau, kad nenoriu nieko, susijusio su tiksliaisiais mokslais, istorija, ekonomika. Taip pat žinojau, kad nenoriu dirbti tiesiogiai su žmonėmis (pvz.: po medicinos studijų). Taip pat visada mėgau gyvūnus, nors nebuvau dėl jų išprotėjusi (na, gal šiek dėl žirgų, kai buvau jaunesnė). Gal įtakojo ir tai, kad užaugau nedideliame miestelyje, arti gamtos, o veterinaro profesija, priklausomai nuo pasirinkimo, suteikia galimybes išvengti nuobodaus darbo, keliauti, būti lauke.

Per vasaros atostogas pasiryžai atlikti neprivalomą/savanorišką praktiką, o ne pailsėti po mokslų.

Tai įtakojo keletas faktorių: nuo mokslų spėjau šiek tiek pailsėti Vengrijoje ir grįžus į Lietuvą, tad tai nebebuvo mano tikslas. Plano vasarai neturėjau, susirasti darbą Kaune trumpam vasaros laikui ir greitai, manau, labai sunku, o štai internetu pavyko sukontaktuoti su zupraktikai.lt ir praktika/darbas pats mane susirado. Be to, fermos, kur greitai pradėsiu dirbti yra netoli mano namų, tad niekur nereikės važinėti. Ką jau kalbėti apie galimybę įgyti patirties ir įgūdžių ir, be abejo, bent kiek užsidirbti-matau vien tik papildomos praktikos pliusus.

Kokios naudos tikiesi iš vasaros praktikos? Ko norėtum išmokti?

Tikiuosi turiningai praleisti laiką, stengtis pagaliau praktiškai taikyti universitete įgytas žinias, toliau domėtis ir gilintis, stebėti, kokių įgūdžių trūksta ir juos tobulinti. Taip pat pamatyti, kaip vyksta produkcijos gamyba, kokios yra taisyklės, reglamentai, reikalavimai, kaip jie įgyvendinami praktiškai, kokia yra veterinaro reikšmė ir galia dideliame gyvūnų komplekse – man tai visada buvo labai įdomu. Tikiu, kad tai dar labiau praplės mano akiratį ir galbūt padės pasirinkti specializaciją ateityje.
Ačiū zupraktikai.lt!