Praktika gali padėti atrasti savo kelią

mingaudas LSMU VASA narys, aktyvus visuomenininkas, būsimasis veterinaras Mingaudas jau prieš Jonines išvyko į Pagėgių rajone įsikūrusią ŽŪB „Piktupėnai”. Priminsime, kad ši praktika Mingaudui jau yra antroji, o jis ką tik baigė antrąjį kursą. Prieš metus vaikinas praktinių žinių sėmėsi ŽŪB „Pelaniškiai”.

Mingaudo pasiteiravau, ar praktikos metu įgytą patirtį jis pritaikė studijų metu.

Praktikoje įgyta patirtis tikrai pasitarnavo antrajame kurse. Tokius dalykus kaip veisimas bei zoohigiena buvo labai įdomu mokytis, nes visa teorija jau buvo sutikta fermoje. Taip pat visada būdavo lengva nuspręsti, kokia tema rašyti referatą ar savarankišką darbą – tema dažniausiai būdavo susijusi su galvijais.

Jau antrus metus vyksti į savanorišką praktiką, ko norėtum išmokti šiais metais?

Šiais metais važiuoju į fermą siekdamas padirbėti melžimo aikštelėje bei veršelių šėrime, auginime ir jų priežiūros srityje. Atsilaisvinęs nuo šių darbų stengsiuosi padėti vet. gydytojui prižiūrėti nagas, atlikti gimdos masažus. Taip pat tikiuosi pratęsti savo darbą su sėklintoju.

Studijuojantiems veterinariją norėčiau palinkėti, jog per vasaros atostogas turėtų galimybę padirbėti veterinarijos srityje ir apsispręsti į kokią sritį nori krypti – stambiųjų ar smulkiųjų 🙂