Sieksiu tapti pažangiausiu veterinarijos gydytoju Žemaitijoje!

andriusIš Žemaitijos kilęs trečiakursis Andrius dega noru kuo greičiau išvykti į Panevėžio rajone įsikūrusią Žibartonių ŽŪB, kur rugpjūčio mėnesį stengsis kuo daugiau pasisemti žinių iš bendrovėje dirbančių patyrusių veterinarijos gydytojų.

Papasakok apie save ir savo hobius.

Trečius metus studijuoju veterinarinę mediciną ir galėčiau save apibūdinti kaip siekiančiu tapti pažangiu bei šiuolaikišku veterinarijos gydytoju. Savo tikslo nuosekliai siekiu nuo pat pirmo kurso, stengiuosi iš kiekvieno mokomojo dalyko gauti kiek galima daugiau naudingų žinių bei įgyti kuo platesnį supratimą apie mane supančią aplinką bei joje vykstančius procesus, o labiausiai apie gyvūnus.

Esu labai aktyvus žmogus, mėgstu tik aktyvų laisvalaikį. Kaip dažnas lietuvis esu didelis krepšinio entuziastas, su kitais veterinarijos studentais retkarčiais sudalyvaujame kokiose nors krepšinio varžybose. Taip pat jau kone metai lankausi Kauno baseine, iki šių metų dainavau akademijos chore. Taip pat domiuosi politika, žemės ūkiu, stengiuosi neatsilikti nuo pasaulio aktualijų.

Tavo žodžiai leidžia suprasti, kad baigęs mokslus tikrai būsi stambiųjų gyvūnų gydytoju. Kada supratai, jog tai tavo kelias?

Bėgant studijų metams supratau, jog mane dominantis darbas yra susijęs su produkcijos gyvūnais. Keletą vasarų dirbau smulkiame ūkelyje savo gimtajame kaime ir supratau, jog esu pajėgus dirbti su žemės ūkio gyvūnais, rūpintis jais. Vis dėlto universitete, kuriame studijuoju, įgyti pakankamai praktikos bei supratimo apie veterinarijos gydytojo kasdienybę nėra sąlygų. Savaime aišku, kad tikras darbas slypi pilnoje galvijų fermoje.

Kokie tavo ateities planai, galbūt baigęs mokslus grįši į gimtąją Žemaitiją?

Kadangi vet. gydytojų amžiaus vidurkis Žemaitijoje yra labai didelis, tikiuosi sukaupti studijų metu kuo daugiau geros praktikos, nes įžvelgiu nemenkas perspektyvas įsidarbinti savo gimtajame krašte. Sieksiu tapti pažangiu gydytoju, įvairius šiuolaikiškus metodus tėčio ūkelyje diegiu jau dabar.

Ko norėtum išmokti per praktikos laikotarpį Žibartonių ŽŪB?

Vasara – tai laikas, kuomet dauguma brandžių studentų siekia gauti papildomų pajamų. Kadangi kartu turiu galimybę įgyti su savo specialybe susijusios patirties, kurios dėl didelio mokymosi krūvio negaliu įgyti studijų metu, negaliu tvertis savam kaily, kaip noriu pradėti! Pramogas kartais galima suderinti ir su mokslais, tad praktika man – prioritetas. Labai norėčiau išmokti teisingai diagnozuoti kuo daugiau būdingų galvijų ligų ir žinoti, kokį gydymą paskirti. Turiu asmeninį tikslą – išmokti atlikti Cezario pjūvį.

Kaip dar save tobulini profesinėje srityje: dalyvauji seminaruose,  mokymuose..?

Iki šiol praktikos atlikęs nebuvau. Tiesa, kartais turėdamas laisvą pusdienį stengiuosi savanoriškai vykti su Veterinarijos akademijos gydytojais į pieno ūkius, taip pat dalyvauju įvairiuose seminaruose.

Ką manai apie mūsų vykdomą socialinį projektą, padedantį studentams surasti praktikos vietą bei įsidarbinti pažangiose žemės ūkio bendrovėse?

Išgirdęs apie Jūsų vykdomą projektą buvau maloniai nustebintas, jog jaunas studentas kaime yra toks laukiamas. Tikiuosi, jog, jūsų padedamam, man bus suteikta galimybę įsilieti į ūkio kolektyvą, ten įgyti daug patirties ir praplėsti savo akiratį. Viliuosi, jog Žemės ūkio praktikų akademija yra ta vieta, kuri padės man atskleisti stipriąsias savo savybes bei įtvirtinti pamatines žinias apie buvimą veterinarijos gydytoju.

Labai džiugu, kad atsirado galimybė šitaip įgyti praktikos.  Žinios apie Žemės ūkio praktikų akademiją plinta iš lūpų į lūpas. Geroji patirtis plinta geriau negu bet kokia kitokia reklama, o to puikus įrodymas yra tas, kad jau ne vienas mano bendrakursis dalyvavo ar ruošiasi dalyvauti šiame projekte.