Išvažiavimas į kaimą – tai ne vergovė, o smagus ir naudingas laiko praleidimas

Veterinarinės medicinos ketvirtakursė Indrė jau trečius metus per vasaros atostogas važiuoja į ŽŪB Pelaniškiai. Šį kartą Indrė stambiame galvijų ūkyje, esančiame prie pat sienos su Lavija – Pakruojo rajone, praleis visas savo atostogas –  3 mėnesius.

Ar neliūdna savo vasaros atostogas praleisti toli nuo savo artimųjų ir draugų…Kokią naudą gauni iš vasaros praktikos?

Visada viską galima suderinti – ir žinias, ir draugus, ir hobius. Į fermas važiuoju jau trečią vasarą ir esu labai patenkinta. Darbo metu mokausi, tobulinuosi, tiesiog bandau tapti puikia veterinare. O laisvas laikas lieka draugams, augintiniams, paprastam vasariškam poilsiui. Praktikos metu susiradau draugų, su kuriais smagu leisti laisvalaikį: žaidžiame tinklinį, važinėjame dviračiais ar tiesiog žiūrime filmus. Trumpiau tariant, išvažiavimas į kaimą – tai ne vergovė, tai smagus ir naudingas laiko praleidimas bei naujos pažintys.

Ar jau apsisprendei, kokią kryptį pasirinksi baigusi studijas: dirbsi su stambiais ar su smulkiais gyvūnais?

Labai norėčiau pasakyti, kad taip, jau apsisprendžiau dėl darbo orientacijos. Bet deja, negaliu. Tiek viena, tiek kita sritis turi savo privalumų, tai ir apsispręsti tikrai nėra lengva. Manau, kur mane nuves likimas, pamatysime tik kai baigsiu mokslus ir pradėsiu dirbti. Tad dabar tiesiog bandau tobulėti abejose srityse.

Kaip dar, be savanoriškos praktikos galvijų ūkyje,  save tobulini profesinėje srityje?

Jei tik turiu galimybę visada sudalyvauju seminaruose, nesvarbu, jie susiję su stambiais ar smulkiais gyvūnais, o ir praktikos bandau įgauti abejose srityse. Ne veltui liaudies išmintis byloja: „ką išmoksi – ant pečių nenešiosi“ ;)

Papasakok apie savo meilę šunims.

Kadangi, kai labai nori, spėji visur, tai žinoma, neapleidžiu ir savo hobio. Ir toliau tęsiu savo veiklą su šunimis. Smagiausia, kad  pagaliau turiu savo veislyną ir savo pirmąją vadą. Taigi, dabar galiu didžiuotis turėdama net penkis cvergšnauceriukus Entuziastukus. Kurie, tikiuosi, paseks mūsų veislyno šunų pavyzdžiu ir taps čempionais. :)

Indrės augintiniai ir jų pasiekimai nuotraukose žemiau.

suniukaicempionai