Hobi suderinu su darbu ir dar padoriai uždirbu!

Nuotrauka DonatoPrieš metus Donatas atlikinėjo veterinarijos gydytojo padėjėjo praktiką ŽŪB Kiemeliai, o dabar pats darbuojasi veterinarijos gydytoju Bernatonių ŽŪB.

Visų pirma, papasakok apie save.

„Nesenai baigiau LSMU Veterinarijos akademiją ir įgijau veterinarijos gydytojo kvalifikaciją.  Šiuo metu jau dirbu pienininkyste užsiimančioje fermoje. Gydyti gyvūnus patiko nuo mažumės – niekad nelikdavau abejingas gyvūnų skausmui, stengdavausi jiems padėti. Turiu kelias specialybes, o save galutinai atradau tik pasirinkęs veterinarijos gydytojo karjerą. Be to, retai kam pavyksta hobi suderinti su darbu ir dar padoriai uždirbti“, – pasakojo Donatas.

Kodėl panorai tapti stambių galvijų veterinarijos gydytoju, kaip sekasi darbuotis ūkyje?

„Tokį mano pasirinkimą lėmė keli faktoriai: padėtis darbo rinkoje, didesnės algos ir tai, kad man labiau patinka gydyti stambius gyvūnus, – tikino Donatas. – Kadangi pienininkystės ūkiai man ne naujiena, tai didelio šoko nebuvo. Savaime aišku, apėmė džiaugsmas, kad jau pradedu dirbti mėgstamą darbą pagal specialybę.“

Kaip sekasi savo žinias pritaikyti praktikoje?

Donatas pasakojo: „Kadangi studijų metu mokiausi sąžiningai ir nepraleisdavau progos pagilinti profesines žinias (daug išmokau iš magistro darbo vadovo Ramūno Antanaičio ir praktikos vadovo Rimanto Dinsmono), todėl teorines  žinias savo darbe pritaikau gana lengvai. Taip pat didelę naudą gavau sudalyvavęs Žemės ūkio praktikų akademijos projekte. Jo metu daug ko išmokau, atsirado naujų pažįstamų, su kuriais galima pasikonsultuoti, padiskutuoti veterinarinėmis temomis.

Neužmiegu ant laurų ir pastoviai ieškau būdų tobulėti, pasisemti žinių, o tai, manau, neliks nepastebėta.“

Ir paskutinis klausimas, gal norėtum ką nors palinkėti studijuojantiems veterinariją?

„Studijuojantiems norėčiau palinkėti laikytis akademinės drausmės ir nesinaudoti racijomis bei „šperomis“, nes ta butaforija greit išgaruos, kai reiks dirbti ir praktiškai pritaikyti žinias. Tai pat nevenkite pasinaudoti naujai atsiradusiais projektais. Man Žemės ūkio praktikų akademija atvėrė platesnes galimybes, tad linkiu ir jums nebijoti ir tokių projektų pagalba realizuoti save“, – savo mintimis dalinosi jaunasis veterinaras.