Laukiu, nesulaukiu…

Netrukus praktikantai skubės į ūkius atlikti praktiką. Kaunietė Rasa praktiką atliks ŽŪB Vaškai. Suskubome daugiau sužinoti apie jaunąją veterinarijos gydytoją.

Papasakok, Rasa, apie save.

Esu ketvirto kurso LSMU Veterinarijos akademijos studentė. Esu žmogus, kuriam visada norisi patirti kažką naujo ir išbandyti save įvairiose situacijose. Iššūkiai mane grūdina, moko, formuoja. Darbas su galvijais, manau, bus bene didžiausias mano šių metų iššūkis, kurio aš nekantriai laukiu.

Turbūt svajojai tapti veterinarijos gydytoja?

Kad norėčiau savo gyvenimą susieti su veterinarija pirmą kartą pagalvojau būdama dar maža, bet tvirtą apsisprendimą padariau dešimtoje klasėje, kai rinkausi mokymosi profilį.

Ši specialybė mane traukia tuo, kad bene kasdien tenka spręsti galvosūkius, kad išsiaiškintum, kas tavo pacientui yra negerai, nes tai – nebylus pacientas, kuris nenurodys ir nepasakys, ką jam skauda.

Kokie tavo lūkesčiai dėl praktikos?

Šios praktikos metu tikiuosi įtvirtinti ir papildyti turimas žinias. Taip pat tikiuosi, kad po visko aš jausiuosi tvirtai prie stambaus gyvūno ir be abejo, būsiu ganėtinai tvirtai pasiruošus naujais mokslo metais būsiančiam egzaminui.

Linkime Rasai sėkmės ir lauksime praktikos įspūdžių.