Praktikantei Tautvilei didžiulė padėka už gerą žodį!

Jau ne kartą rašėme apie praėjusių metų praktikantę Tautvilę, ir ne veltui. Mergina pasižymi ypatingu iniciaTautviletyvumu, štai ir šiais metais sutiko bendradarbiauti ir papasakoti savo įspūdžius LSMU Veterinarijos akademijos rengtoje karjeros dienoje. Dėkojame už išsamų pranešimą apie praktikos metu patirtus išgyvenimus bei studentų supažindinimą su galimybe pasinaudojant Žemės ūkio praktikų akademijos pagalba atlikti praktikas/stažuotes ar susirasti darbą.

Taip pat nebūtume mes, jei nepasidomėtume, kaip jai sekasi pritaikyti praktikos žinias moksluose. „Po du mėnesius trukusios praktikos tapau labiau orientuota studijų atžvilgiu. Darbas su stambiais galvijais leido tiksliau apsispręsti, kurioje srityje noriu gilinti savo žinias ir įgyti specializaciją.

Kitas geras dalykas, kurį atnešė praktika – mokymosi procese lengviau susieti gaunamas žinias į visumą. Juk kartais studijuojant sunkiausia atskiras disciplinas sujungti ir pamatyti kaip klinika-diagnozė-gydymas atrodytų praktiškai“, – pasakojo Tautvilė.

Veterinarijos studijas kremtanti mergina ir šiais metais ketina atlikti praktiką, pasak jos – studento prigimtis ir pareiga yra ieškoti vis naujų žinių bei pastarųjų įtvirtinimo galimybių.

Paklausus, ką ji mano apie studentus dvejojančius ir nežinančius, ar verta atlikti papildomas praktikas ar ne, sulaukėme išsamios nuomonės. „Puikiai suprantu, kodėl gali kilti dvejonės. Tačiau nevertėtų joms pasiduoti. Šiuolaikiniai ūkiai žengia koja kojon kartu su naujausiomis technologijomis, todėl nereikia bijoti, kad pateksite į kolūkio laikus (juokiasi Tautvilė). Kitas dalykas, du mėnesiai tikrai neprailgsta. Ten kiekviena diena atneša naujų iššūkių, naujų galimybių. Be to, ūkiai priima po kelis studentus, taigi nereikės sėdėt vienam ir nuobodžiauti“, – akcentavo būsimoji veterinarijos gydytoja.

Baigiant pokalbį su Tautvile, vis dėlto paklausėme, kaip ji vertina Žemės ūkio praktikų akademijos suteikiamą galimybę studentams išbandyti savo jėgas praktikoje. Džiugu, kad sulaukėme vienareikšmiško jos atsakymo, – „Labai puikiai! Žemės ūkio praktikų akademija pasirūpina viskuo. Tai yra tarpininkas tarp ūkio ir studento, kuris labai organizuotai informuoja abi puses rūpimais klausimais. Viską, ką turi padaryti studentas, tai išreikšti tvirtą ketinimą atlikti praktiką (ir žinoma vėliau ją lygiai taip pat užtvirtintai atlikti). Taigi ačiū Jums, kad esate ir padedate studentams atrasti Lietuvos žemės ūkį“.

Savo ruoštu, Žemės ūkio praktikų akademija dar kartą dėkoja Tautvilei už palaikymą, gerus žodžius ir linki visokeriopos sėkmės!