Praktika baigėsi, įspūdžiai dar neišblėso

Indrė, Tautvilė, Virginija, Artūras

Vasara neužsibuvo… su ja baigėsi ir praktika. Studentai vėl lanko paskaitas, rūpinasi atsiskaitymais. Rugsėjui baigiantis subėgome aptarti praktikos įspūdžių, atsiimti praktikos sertifikatų.

Ilgai neblėso įspūdžiai, dalinomės tuo ką naujo sužinojome, pasakojome linksmus praktikos nutikimus. Nebuvo pagailėta nuoširdžių padėkos žodžių praktikos vadovams. Praktikos vadovai, savo ruožtu, nors ir nedalyvavo susitikime, savo nuomonę išsakė setifikatuose. Visi praktikantai gavo įvertinimą – „puikiai”. 

Indrė. „Truputį nuobodoka vienam. Gerai, kad mes buvome trise. Aš, du mano augintiniai ir kieme prie būdos vietinis šaunuolis” – juokavo Indrė. Indrė praktiką atliko Peleniškių ŽŪB ir skirtingai nuo bandramokslių šiame ūkyje buvo vienintelė praktikantė.

Tautvilė. „Dabar geriau žinau ko reikalauti iš mokslo, ko ieškoti knygose. Labai džiaugiuosi, kad praktikos metu susipažinau ne tik su kaimo intrigomis. Šauni vet. gydytojų komanda ne tik leido mums pasibandyti, jie tiesiog liepė mums pabūti „daktarais”. Esu dėkinga už pasitikėjimą” Tautvilė praktikavosi Vaškų ŽŪB.

Artūras. „Teorija skiriasi nuo praktikos, bet man tai patiko” santūriai šypsosi Artūras. Jis drauge su Tautvile „daktaravo” Vaškų ŽŪB.

Virginija. „Praktika mus užgrūdino. Esu labai dėkinga vyresniems kolegoms. Praktikos metu mes su Donatu jautėmės pilnateisiai komandos nariai. Vyresnieji kolegos visad išklausydavo mūsų nuomonės, paklausdavo ką manome vienu ar kitu klausimu, domėjosi mūsų požiūriu ir žiniomis. Visą praktikos laikotarpį mus lydėjo šilti ir draugiški santykiai” Virginija drauge su Donatu artimiau susipažino su Kiemelių ŽŪB kasdienybe.

Tautvydas

 

Tautvydas. „Stažuotė man buvo puiki galimybė pritaikyti savo žinias. Praktikos metu turėjau puikias sąlygas tiek darbui tiek ir poilsiui, gyvenau labai gražioje vietoje. Esu labai dėkingas praktikos vadovui Nerijui už man suteiktą galimybę susipažinti su žemės ūkio įmonės veikla.” Tautvydas stažavosi UAB Vikebas.

Linksmai paklegėję išskubėjome namo. Ryt praktikantams į mokslus, Tautvydui į darbą. Jis jau darbuojasi žemės ūkį aptarnaujančioje įmonėje.

Pasidžiaugėme, kad labai puikus pirmasis Žemės ūkio Praktikų akademijos „derlius”!