Gimiau žinodamas, kad būsiu veterinaras

pauliusBūsimasis  LSMU VA trečiakursis Paulius visą liepos mėnesį gamybinės praktikos žinių sėmėsi Labūnavos ŽŪB.

Papasakok apie save ir savo pomėgius.

Esu iš Panevėžio, bet pastaruosius 2 metus, kiek laiko jau studijuoju, gyvenu vien tik Kaune –  tai galiu pradėti save vadinti Kauniečiu :). Progai atsiradus niekada nesakau ne krepšiniui, futbolui ir kitoms sporto šakoms.

Kodėl nusprendei studijuoti veterinariją?

Kaip mėgstu sakyt „gimiau žinodamas, kad būsiu veterinaras” .Vaikystę praleidau kaime gyvūnų apsuptyje,  manau tai ir  įtakojo, jog stodamas į pasirinkimų sąrašą rašiau vieną vienintelį dalyką  – veterinarinę mediciną.

Prašau smulkiai aprašyk savo darbo dieną Labūnavos ŽŪB. Kada kėleisi, kokius
darbus tau teko atlikti? Ką naujo išmokai?

Kėliausi tikrai vėlai – 7.50 –  tai tikrai išsimiegodavau 🙂 Darbo teko visokio: nagų tvarkymo, vakcinavimo, rujų tikrinimo ir t.t. Visi darbai, kuriuos atlikau,  buvo naujiena, kadangi juk dar tik 2 kursus baigiau ir iki šiol neteko dar normaliai pabuvoti ūkyje. Vienintelis dalykas, kas nebuvo nauja –  tai imti kraują, nes teko viena kartą tai daryti akademijoje.

Kaip sutarei su su vyresniais bendradarbiais, kaip jie reagavo į jauną 2 kurso studentą?

Sutariau puikiai, visiškai nesijautė tai, jog žmonės yra jau daug metų savo srities specialistai ir jie nežiūrėjo į mane iš aukšto, atvirkščiai, padėjo visais klausimais, pataisė kai matė, jog kažką ne taip dariau.

Koks buvo tavo laisvalaikis? Ar buvo ką veikti kaime?
Kaime nebuvo ką veikti, kadangi papraščiausiai jame nebuvau 🙂 Labūnava nėra toli nuo Kauno,  tai važinėdavau iš jo.

Kaip įsivaizduoji savo karjeros galimybes? Ar norėtum dirbti panašiame ūkyje baigęs mokslus?

Jei tik yra noras bus visados ir galimybės, tad į savo ateitį žiūriu šviesiai ir tikrai žinau, kad dirbsiu gydomąjį darbą panašiame, o gal net ir šitame ūkyje:)  Sąlygos Labūnavos ŽŪB yra tikrai geros, o kas svarbiausia, kolektyvas yra tiesiog puikus.