Tikras veterinaras turi mokėti gydyti ir smulkius, ir stambius gyvūnus

Indrė GAntrakursė LSMU Veterinarijos akademijos studentė Indrė nusprendė per vasaros atostogas išbandyti savo teorines žinias ir įgauti praktinių įgūdžių Lygumų ŽŪB.

Papasakok apie save.

„Draugai dažnai mane vadina „Natriu“. Kaip turbūt daugelis žino, tai itin aktyvus cheminis elementas, kuris labai smarkiai reaguoja su visomis kitomis medžiagomis. Panašus ir mano būdas. Esu labai aktyvi, todėl visada noriu išbandyti vis kažką naujo. Dažnai mėgstu sau ir kitiems sakyti tai, kad sėkmė visada myli tik tuos, kurie dažnai šypsosi“, – su šypsena veide dėstė praktikantė.

Ar visada norėjai būti veterinarijos gydytoja? Kas lėmė jog pasirinkai šią specialybę?

„Apie tai, kad galėčiau būti veterinarijos gydytoja nesusimasčiau iki pat dvyliktos klasės vasaros vidurio, kuomet reikėjo rašyti stojimų prašymą. Kadangi  nuo vaikystės gyvenau prie miško, jaučiausi tikru gamtos vaiku, pagalvojau, kodėl gi nepabandžius. Ir nesuklydau, veterinarijos akademijos gyvenimas mane sužavėjo, nuo pat pirmo kurso pradžios įtraukė ir nebepaleido. Jaučiuosi atsidūrusi būtent ten kur ir turėjau atsidurti. Nors suprantu, kad ateityje turėsiu pasirinkti ar noriu dirbti su smulkiaisiais gyvūnais ar su stambiaisiais, vis tik tikras veterinaras turi mokėti daryti viską, juk tikrai būtų gėda, jei kaime ar miestelyje atbėgęs žmogus manęs prašytųsi pagalbos, nes besiveršiuojančiai karvei iškilo komplikacijų, o aš po beveik 6 metų studijų nemokėčiau jai padėti“, – svarstė būsimoji veterinarijos gydytoja.

Kodėl būtent dabar pasirinkai atlikinėti savanorišką praktiką?

„Šis atsakymas labai paprastas. Noriu kuo daugiau išmokti visko, kas mane sieja su mano profesija. Nuoširdžiai pavydžiu, kuomet vyresnio amžiaus veterinarai pasakoja apie savo studijų laikus, kuomet būdami jau trečiame kurse,  Veterinarijos Akademijos Stambiųjų klinikoje per savaitę atlikdavo keliasdešimt operacijų, o paskui taip įgusdavo, kad net jiems nebereikėdavo ten dirbusių gydytojų pagalbos. O kadangi dabar situacija visai kitokia… Ši praktika bus itin naudinga. Taip pat didelės įtakos, pasirinkti  praktiką su galvijais turėjo ir tai, kad ateityje su savo būsimu vyru norėčiau turėti ir savo ūkį“, – savo ateities planus atskleidė Indrė.

Sėkmės ir lauksim praktikos įspūdžių!