Būsima veterinarijos gydytoja – Indrė atostogas praleis ūkyje

Sveika Indre, nuo liepos mėnesio pagal ŽŪ Praktikų akademijos programą tu dirbsi ŽŪB Pelaniškiai veterinarijos gydytojo asistente. Trumpai papasakok apie save.

Aš esu Indrė, ką tik baigiau antrą kursą LSMU veterinarijos medicinos fakultete. Gyvūnai, gamta, pati veterinarija mane viliojo nuo pat mažens. Kiek atsimenu, visad su malonumu važiuodavau į kaimą, buvau visų kaimynų augintinių geriausia draugė.

Turbūt svajojai studijuoti veterinarijos mediciną?

Taip, tiesiog neįsivaizdavau, kur kitur dirbdama būčiau laiminga.  10 klasės pradžioj įsigijau savo pirmąjį šunį. Iškart įsiliejau į „šunininkų“ gretas.

Šunų mylėtojai per šią praktiką teks gydyti karves ir veršelius, ar nesijausi „ne savo rogėse”?

Stodama į universitetą tikrai maniau, jog specializuosiuosi  į smulkiųjų gyvūnų gydimą. Tačiau, antrojo kurso pradžioje, pradėjus atlikinėti praktiką, ne ką mažiau patiko budėti stambiųjų gyvulių klinikose.  Pasimečiau. Tuo labiau kad tai, tikriausiai, didesnės apimties specialybė, kur gali rasti daug įvairesnių savęs realizavimo vietų.

Iš kur sužinojai apie ŽŪ Praktikų akademiją?

Kai draugė papasakojo apie šį projektą, iškart susižavėjau. Supratau, kad tai puiki proga išsiaiškinti, į kurią krypti  norėčiau orientuotis.  Tad labai dėkoju šio projekto organizatoriams už puikią galimybę daugiau sužinoti apie būsimą specialybę, kol dar viskas prieš akis. O jei nuspręsiu rinktis šią kryptį, manau tai bus vienas iš rimtesnių žingsnių puikios veterinarės link. Tad su nekantrumu laukiu praktikos.

Sėkmės tau, Indrė, ir laukiame tavo įspūdžių po pirmųjų praktikos savaičių.