ŽŪB Pelaniškiai

ŽŪB Pelaniškiai (savininkas UAB „Robusta”) – sparčiai besivystantis ūkis. Ūkyje dirba 64 darbuotojai.

Ūkio direktorius Edikas Drupas:

 Labai gaila, kad daugelis žemės ūkio profesiją pasirenka tik dėl diplomo. Studijoms skiria pačius gražiausius savo gyvenimo metus ir po to nutraukia savo karjerą jos net nepradėję.  Atvažiuokite pas mus per praktiką ar po studijų, pabandykime padirbėti drauge. Jeigu patiks, susitarsime dėl pastovaus darbo mūsų ūkyje.

Edikas Drupas (kairėje) ir fermos vadovas Marius Misiulis

Pieno ūkis

Naujai įrengtoje palaido laikymo tipo fermoje yra laikoma 400 melžiamų karvių.  Per dieną parduodama apie 8.000 kg pieno.  Veršeliai laikomi lauke Iglu tipo nameliuose. Darbui su gyvulių duomenimis ir informacija  ūkyje naudojama daug galimybių suteikianti Bandos valdymo programa Uniform Agri. Duomenys iš melžimo aikštelės perduodami tiesiai į bandos valdymo programą. Ūkyje įdiegta  elektroninė DeLaval rujų stebėjimo sistema, automatiniai gyvulių atskyrimo vartai.  Šėrimo proceso kontrolei valdyti ir kontroliuoti įdiegta Dairy Tuner valdymo sistema.  Šiuo metu vyksta ūkyje esančių tvartų rekonstravimas ir pritaikymas didesniam gyvulių skaičiui bei palaidai gyvulių laikymo technologijai. Planuojame statyti naują, modernų prieauglio laikymo tvartą.

Augalininkystė

Ūkis dirba apie 1500 hektarų žemės, augina grūdines kultūras, rapsą.

Žemės ūkio mašinų parkas

Ūkis pilnai apsirūpinęs modernia žemės ūkio technika.

Čia galite paskaityti publikuotą straipsnį apie ŽŪB Pelaniškiai.

Vieta

Ūkis įsikūręs Pakruojo rajone. Ūkio centras  – gyvenvietė Peleniškiai, Pakruojo rajone,  Šiaulių apskrityje. Peleniškių gyvenvietė  įsikūrusi maždaug pusiaukelėje tarp Joniškio ir Pakruojo.