Universitete gautas žinias norėsiu pabandyti pritaikyti ūkyje

donatasPenktakursis Domas šiuo metu veterinarijos žinias gilina ir baigiamąją praktiką atlieka Varėnos rajono žemės ūkio bendrovėje „Tėviškė”.
Prieš jam išvykstant į ūkį, paprašėme Domo pasidalinti savo mintimis.

Pernai praktiką atlikai R.Vitkausko ūkyje. Ar  praktikos metu gautos žinios, patirtis pravertė studijuojant universitete?

Universitete pritaikyti praktikos metu gautų žinių nelabai įmanoma, nes ūkyje įgaunama praktika, o universitete teorija, taigi iš praktikos į teoriją žinias verčia tik mokslininkai, o studentai teorines žinias stengiasi versti praktinėmis 🙂 Greičiau atvirkščiai, išmokau universitete dalykų, kuriuos norėsiu pabandyti pritaikyti ūkyje.

Pernai R. Vitkausko ūkyje daugiausiai teko galvijų nagas drožti, ko norėtum išmokti šiais metais žemės ūkio bendrovėje „Tėviškė”?

Norėčiau atlikti baigiamojo darbo praktikinę dalį. O ko išmoksiu, jau priklausys nuo to, kas pasitaikys ūkyje, niekad nežinai, ką naujo pamatysi. Niekada stengiuosi nieko nesitikėti, kad po to nenusivilčiau.

Šiemet baigei 5 kursą, ką planuoji veikti baigęs studijas?

Planuoju susirasti darbą ūkyje. (red. pastaba  „Norėčiau įsitvirtinti viename dideliame ūkyje, po to plėsti veiklos sferą – būti rajono veterinarijos gydytoju. Dirbant rajone tu esi lyg po didinamuoju stiklu, gali daugiau ir įvairesnių atvejų pamatyti, suformuoti save kaip daktarą“, – praeitais metais pasakojo Domas).

Ką manai apie papildomus savęs tobulinimo mokymus,  seminarus?

Šiais metais profesinėje srityje neteko niekaip savęs tobulinti, deja, tiesiog neatradau laiko. Beje tai daryti patapo sunkiau po to, kai praeitą vasarą padirbėjau ūkyje.  Kai pabūni ūkyje ir matai ten iškylančias problemas, pradedi domėtis, nes tau to reikia ir tai gali pritaikyti. Būtent tos žinios ir išlieka geriausiai. O pastebėjau, kad seminarai, kuriuose dalyvavau ankščiau, nelabai davė vaisių, nes dabar jau nieko iš jų neprisimenu, nes tiesiog neteko jų pritaikyti.