Rodos, kad ir žirafą operuot mokėtum, o niekas jos neduoda :)

tautvileKetvirtakursė veterinarinės medicinos studentė  Tautvilė jau ruošiasi dviejų mėnesių praktikai galvijų fermoje.  Su Žemės ūkio praktikų akademija Tautvilė draugauja nuo pat jos įkūrimo pradžios, nuolat lankosi akademijos organizuojamuose seminaruose ir mokymuose.

Jau nuo antrojo kurso būsima veterinarijos gydytoja savanorišką gamybinę praktiką atlieka kasmet. Susitikome su Tautvile pasikalbėti apie gyvenimą, hobius, pasidalinti patarimais ir pasiūlymais būsimiems praktikantams.

Kodėl vasaros atostogas leidi fermoje, o ne pramogaudama su draugais? Kokią naudą gauni iš vasaros praktikos?

Pradėti norėčiau nuo to, kad gyvenimas fermoje tampa nebe tik praktika, o gyvenimo kryptimi. Juk ūkis yra didžiulė sistema, kurią suprasti pakankamai sudėtinga. Ten dirbama su galvijais, o kaip žinia, kur gyvas organizmas, ten daug nenumatytų situacijų. Taigi, mokytis visada yra ko. Tuo labiau, kad turimas žinias apie fermos gyvenimą, ten vykstančius procesus norisi pritraukti prie gydomosios veterinarinės medicinos žinių, ant teorijos pamatų pastatyti praktikos sienas.

Kaip dar save tobulini profesinėje srityje?

Kol kas pats geriausias tobulinimosi būdas yra paskaitos. Esu labai dėkinga visiems dėstytojams. Be jų suteiktų žinių, net praktika fermoje būtų tik piemens lakstymas paskui karvės uodegą.

Papasakok apie savo hobius, kiek žinau, jie pas tave labai įdomūs.

Net nežinau ar mano laisvalaikį galima vadinti įdomiu. Šiuo metu įsitraukiau į taip vadinamą lėtą keliavimą. Pasirenku kampelį, kurį norėčiau pamatyt ir keliauju po jį pėsčiomis. Esame įpratę gyvent bent 50km/h greičiu. O čia savaitgalis ar savaitė praeina 5km/h, visai kitas jausmas.

Ką galėtum patarti būsimiems ir esamiems veterinarijos studentams.

Tiek būsimiems, tiek jaunesniems studentams noriu palinkėt supratimo, kad būna sunkių pusiaukelės taškų. Tuomet rodos, kad ir žirafą operuot mokėtum, o niekas jos neduoda. Dar prisideda jaunatviškas maksimalizmas, kai pradedi matyt, kaip visi blogai savo gyvūnus prižiūri, o „vat aš studijuoju veterinariją ir viską žinau”. Na daug variantų gali būt, bet raskit tą teisingą vertinimą, kai žinai ko nežinai 🙂

Ačiū Tautvile už pokalbį.  Sėkmės tau siekiant savo svajonių!