Vasara ūkyje man yra savotiška egzotika

indre rud

Iš Lietuvos vidurio, Kauno, kilusi LSMU trečiakursė Indrė savo vasaros atostogas praleis  Pagėgių rajone, kur  ŽŪK „Lumpėnų Rambynas” atliks savanorišką praktiką.

Papasakok apie save.
Esu trečią kursą bebaigianti veterinarinės medicinos studentė. Aktyviai dalyvauju akademijos visuomeninėje veikloje, o nuo sekančių metų žadu įsitraukti ir į mokslinę veiklą. Visą laiką maniau siesianti savo profesiją su kompanjonų gydymu, atlikau papildomas praktikas būtent smulkiųjų gyvūnų klinikose, tačiau su laiku mąstymas keičiasi ir nusprendžiau išbandyti visas siūlomas galimybes – niekada nežinai kur vėjelis nupūs.

Kodėl pasirinkai studijuoti veterinariją?
Veterinariją studijuoti nusprendžiau ne iš karto. Buvau sau pasisakiusi, kad būsiu žmonių gydytoja, tačiau vėlgi – augant ir tobulėjant norai keičiasi. Sakoma – „Gydytojai gydo žmones, o veterinarai – žmoniją“. Aš nusprendžiau užsiimti būtent tuo.

Kodėl nusprendei vasaros atostogas praleisti galvijų ūkyje, o ne poilsiaudama?
Nežiūriu į tai, kaip į pramogų iškeitimą į darbą – vasara ūkyje man yra savotiška egzotika, todėl laukiu nesulaukiu mokslų metų pabaigos ir darbų pradžios. Be to, kiek galima atostogauti? Jau laikas žiūrėti pirmyn į ateitį ir veikti.

Ko tikiesi iš praktikos?
Tikiuosi išbandyti save visiškai naujoje aplinkoje ir tai padaryti sėkmingai. Tikiuosi, kad ši vasara pagaliau padės man apsispręsti, kuria linkme norėčiau pasukti. Taip pat tikiuosi draugiško ir kantraus kolektyvo, nes esant tarp puikių žmonių darbas nelygus darbui – jis tampa hobiu.

Ačiū už pokalbį ir sėkmės tau Indre!