Visada norėjau dirbti su gyvūnais

OLYMPUS DIGITAL CAMERABirželio viduryje studentė Monika keliaus į UAB Vikebas. Laikui vis greičiau bėgant, skubame pasidžiaugti ir daugiau sužinoti apie būsimąją praktikantę.

Trumpai papasakok apie save, bei kodėl pasirinkai veterinarinę mediciną?

Esu 4 kurso LSMU veterinarinės medicinos studentė. Kiek pamenu save, visada mėgau rūpintis gyvūnais. Visada turėjau ne po vieną šunį ir katę – visi priglausti, ir tuo džiaugiausi. Aišku, priglausdama valkataujančius gyvūnus viso pasaulio nepakeisiu, tačiau nors keletui gyvūnų galėjau pakeisti gyvenimą.

O studijuoti veterinarijos gydytojo specialybę sugalvojau gal kokioje 10-je klasėje. Nieko kito ir nenorėjau studijuoti, galbūt neįsivaizdavau savęs kitoje srityje…

Žaviuosi veterinarijos gydytojų darbu, pasiaukojimu ir atsidavimu 100% savo pacientams, manau nieko nėra geriau, kaip matyti dėkingas gyvūno akis ir žinoti, kad jam padėjai.

Esu iš tų žmonių, kurie niekada nepasiduoda ir eina tik pirmyn. Ne visada būna lengva, bet kaip yra sakoma – nieko nėra neįmanoma. Mėgstu dirbti komandoje, taip pat esu ryžtinga, siekianti užsibrėžtų tikslų.

Dar viena mano gyvenimo aistra ir neatsiejama mano gyvenimo dalis yra žirgai. Jau nuo mažens mane žavėjo šie unikalūs ir be galo gražūs gyvūnai. Ir tarp sunkių mokslų randu laiko nuvažiuoti į žirgyną pajodinėti. Jojant atsipalaiduoju, pailsiu ir pasikraunu energijos visai savaitei. Atrodo nieko daugiau tuo momentu nereikia – tik aš, žirgelis ir nuostabi gamta.

Pora vasaros mėnesių dirbsi vet. gydytojo padėjėja,  ko tikiesi iš šios gamybinės praktikos?

Važiuoti atlikti praktiką ūkyje, tai dar vienas iššūkis man, kaip būsimai veterinarijos gydytojai. Noriu pritaikyti įgytas mokslo žinias praktiškai, sužinoti, kaip vyksta gydytojo darbas, pasisemti naujų žinių ir praktinių įgūdžių, kuriuos vėliau galėčiau panaudoti tiek moksluose, tiek ir darbe.

Žemės ūkio praktikų akademija linki sėkmės Monikai!