Per paskaitas to neišmoksi

praktikantėPaskutinės praktikos dienos, vieni studentai jau iškeliavo namo, kiti – dar leidžia paskutiniąsias praktikos dienas ūkiuose. Namo iškeliavo ir Lina, kuri darbo įgūdžių sėmėsi R.Vitkausko ūkyje, todėl susitikome sužinoti kaip jai sekėsi.

Prieš pradėdama praktiką linkėjai sau kuo daugiau išmokti, ar pavyko tai įgyvendinti?

„Šis praktikos mėnuo iš tiesų man davė daug praktinių įgūdžių, apie kuriuos tebuvau tik vadovėliuose skaičiusi. Išmokau, kaip reikia elgtis su stambiais gyvūnais, šiuo atveju – karvėmis, norint, kad jos į tave reaguotų. Mėnuo prabėgo labai greitai, turbūt todėl, kad praktikantai buvome du, todėl visus darbus darydavome kartu. Taip buvo žymiai smagiau, kai veterinaras užduodavo mums darbą, mes jį atliekant dviese turėjome progos aptarti“, – pasakojo praktikantė.

Papasakok, kaip tau sekėsi darbuotis? Kokie tau patikėti darbai patiko labiausiai?

„Rytas prasidėdavo gana anksti – 7 val. ir kiekvieną rytą darbą pradėdavau matuojant apsiveršiavusių karvių temperatūras. Darbų gaudavau visokių, labiausiai didžiuojuosi, kad teko proga pasimokyti nuraginti veršelius ir karvei nuovalas nuimti, bet didžiąją laiko dalį tvarkėme karvių nagas, nes meistras, kuris tai darydavo, išėjo atostogų. Kadangi mano kolega Domas turėjo šiek tiek daugiau patirties šiam darbui, tai jis jas ir droždavo, aš jam tik padėdavau ir mokiausi iš jo šio darbo. Labiausiai patiko darbas su veršeliais, jie tokie mieli ir žaismingi, kad nuėjus pas juos taip ir norėdavosi likti su jais (juokėsi praktikantė). Manau, jog išmokau tikrai nemažai per šį neilgą laiką. Per paskaitas šiuos visus darbus išmokti atlikt būtų buvę sudėtinga ar net neįmanoma.

Esu labai patenkinta šia praktika, kad gavau galimybę ją atlikti, ir ateityje norėtųsi tokių turėti kuo daugiau“, – su džiugesiu pasakojo Lina.