ŽŪB Kiemeliai

ŽŪB Kiemeliai – labai didelis ūkis, dirbantis beveik 4000 ha žemės. Bendrovėje dirba 90 darbuotojų.

Ūkio vadovas Darius Linkevičius: 

Laukiame jaunų, energingų ir linksmų vaikinų bei merginų. Neskubėkite apsispręsti likti miestuose ir dirbti darbus, nesusijusius su jūsų išsilavinimu. Stažuotė ar praktika – puiki galimybė išbandysi save gamyboje.

Pieno ūkis

Pririšto laikymo tipo fermose yra laikoma arti 700 melžiamų karvių.  Per dieną parduodama apie 12.000 kg pieno.  Darbui su gyvulių duomenimis ir informacija  ūkyje naudojama daug galimybių suteikianti bandos valdymo programa Uniform Agri. Artimiausiu metu bus įdiegta  elektroninė Heatime rujų stebėjimo sistema. Bendrovė pirmoji Lietuvoje išbandys elektroninės rujų stebėjimo sistemos Heatime naudojimą pririštų karvių tvartuose.

Šėrimo proceso kontrolei valdyti ir kontroliuoti įdiegta Dairy Tuner valdymo sistema.  Šiuo metu vyksta ūkyje esančių tvartų rekonstravimas ir pritaikymas didesniam gyvulių skaičiui.

Augalininkystė

Bendrovė dirba apie 4000 hektarų žemės, augina grūdines, aliejines, pašarines kultūras. Ūkyje įrengti modernūs grūdų džiovinimo ir saugojimo sandėliai.

Žemės ūkio mašinų parkas

Ūkis pilnai apsirūpinęs modernia žemės ūkio technika, turi įvairių markių naujus traktorius ir kombainus. Šiuo metu įrengiama žemės ūkio technikos atsarginių detalių ir kitų ūkiams reikalingų prekių parduotuvė ir autoservisas.

Vieta

Ūkis įsikūręs Pasvalio rajone. Ūkio centras gyvenvietė Kiemeliai, Pasvalio rajone, Panevėžio apskrityje. Kiemelių gyvenvietė  įsikūrusi greta Pasvalio.