Tik pačio studento noras praktikuotis atveria duris į gyvenimą…

adnieteAntrakursė Agnietė  savo motyvaciniame laiške mums rašė: „Norėčiau atlikti praktiką žemės ūkio bendrovėje, kuri užpildytų spragą atsirandančią tarp realaus gyvenimo ūkyje ir vadovėlių universitete. Neabejoju, kad mano žinios, ir asmeninės savybės, tokios kaip intuicija, užsispyrimas, komunikabilumas, noras tobulėti, atsakingumas, gali būti sėkmingai panaudotos praktikos metu”.

Agnietei pasisekė, ją į praktiką 2 mėnesiams priims ŽŪB „Pelaniškiai”, esanti Pakruojo rajone.

Visiems geranoriškai padedanti Agnietė (ji taip pat pagelbėjo per mūsų organizuotą renginį „Pienės 2014” ) ką tik išsilaikė visus egzaminus ir jau ruošiasi savanoriškai gamybinei vasaros praktikai sparčiau augančiame galvijininkystės ūkyje. Minutėlę studentė skyrė mums ir atsakė į  keletą klausimėlių apie save, savo pasirinkimus ir norus.

Papasakok apie save.

Esu viena iš pastaruoju metu negausaus gyvulininkystės technologų studentų tarpo, kurie pasirinko šią specialybę Veterinarijos akademijoje. Savo studijų kelią įpusėjau – baigiu antrąjį kursą. Aktyviai dalyvauju akademijos gyvenime ir garsiai skelbiu, jog veterinarijos akademijoje mokosi ne vien veterinarai, bet ir jiems reikalingi, bei giminingi kolegos – technologai. Neapsiriboju vien paskaitomis, buvau dviejuose seminaruose apie gyvulių reprodukcines savybes: embrionų persodinamas ir mokslo naujovių taikymas šiuolaikiniuose ūkiuose.

Kas lėmė, tavo apsisprendimą studijuoti  gyvulininkystės technologijų programą?

Nuo vaikystės esu gyvūnų apsuptyje, nors neplanavau studijuoti su jais susijusių mokslų, tačiau paskutiniu momentu likimas lėmė, jog įstojau į gyvulininkystės technologijų programą, kuri viršijo lūkesčius ir šiuo metu nekeisčiau šios specialybės į nieką kitą :)) Gyvulininkystės technologų trūksta, o jų trūkumą panaikinti turi jauni, pakankamai susipažinę su savo specialybės ypatumais žmonės, norintys tobulėti būnant naudingais aplinkiniams.

Kodėl nusprendei vasaros atostogas praleisti galvijų ūkyje, o ne poilsiaudama?

Vasaros atostogos trumpos, visas gyvenimas trumpas.. Poilsiui nebūtina skirti visos vasaros, jam užtenka valandos praleistos prie geros knygos, filmo, dainavimo ar valgio gamybos. Tai tikrai įmanoma suderinti su darbais, kurie jeigu širdžiai malonūs- patys tampa poilsio dalimi…

Ko tikiesi iš praktikos?

Tikiuosi patirties, daug patirties!

Manau jog dviejų metų studijų LSMU Veterinarijos akademijoje įgytos žinios ir iki šiol gauta patirtis kaime, leis puikiai atlikti praktikos užduotis vasaros metu. Nepaisant nieko, šiek tiek praktinės patirties turiu gyvulių šėrime ir laikyme, pašarų ruošime.

Praktikos atlikimas idealiausias variantas specialisto tobulėjimui. Tai lyg darbuotojo komandiruotė, kuri turi įtakos tiek tolimesnėse studijose, tiek ieškant darbo po studijų. Tai specialisto žinių bagažo didinimas, kurio suteikti negali nei vadovėliai, nei dėstytojų pasakojimai ar filmuota medžiaga. Nereikia apsiriboti vien vadovėliais, reikia norėti daugiau! Tik pačio studento noras praktikuotis ir pamatyti toliau savo nosies, atveria duris į gyvenimą…