Neįsivaizduoju niekur kitur savęs kaip tik dirbančios su gyvūnais

jurgitaJurgita ką tik baigė VA gyvulininkystės technologijų fakulteto I magistrantūros kursą.  Iš kart po sėkmingai išlaikytų egzaminų studentė išvyko į Panevėžio rajono Žibartonių ŽŪB, atlikti 1,5 mėnesio truksiančios praktikos.

Papasakok apie save ir savo hobius.

Visada žavėjausi kaimu. Nuo pat vaikystės mane supo gamta ir gyvūnai, jais labai domėjausi. Net neįsivaizdavau niekur kitur savęs kaip tik dirbančios su gyvūnais. Džiaugiuosi, kad nesuklydau pasirinkdama studijuoti Veterinarijos akademijoje. Šiuo metu tęsiu studijas Gyvulininkystės technologijų fakultete magistrantūroje. Savo malonumui laikau keletą paukščių taip pat triušių.

Kokios naudos tikiesi iš vasaros praktikos? Ko norėtum išmokti?

Studijuodama pajutau, kad trūksta praktikos įgūdžių. Turėjau galimybę būti ir matyti keletą nedidelių ūkių, tačiau sužinojusi, kad per Žemes ūkio praktikų akademiją yra galimybė išvykti į stambų galvijininkystės ūkį,  labai nudžiugau ir užsidegiau noru save išbandyti.  Vasaros praktikos metu tikiuosi teorines žinias panaudoti praktiškai, įgyti daugiau praktinės patirties, pasisemti daugiau žinių.

Kaip dar save tobulini profesinėje srityje?

Jei turiu galimybę visada važiuoju į seminarus ar apmokymus, nes sužinau aktualiausias naujienas. Bendrauju su kolegomis, su ūkininkais, sužinau iš pirmų lūpų problemas susijusias su ūkiais.

Ko palinkėtum veterinarijos akademijos studentams?

Žinokite, kad veterinarijos ir gyvulininkystės technologijos specialistai yra labai reikalingi žemės ūkio rinkoje. Tačiau labai yra svarbu jauniems specialistams, studentams praktiškai panaudoti teorines žinias ir tai suteikia Žemės ūkio praktikų akademija.