Grįžus po darbo – atsiversdavau knygą, kartodavau užmirštus arba neišmoktus dalykus

P1210695Būsimasis vet. medicinos ketvirtakursis Tautvydas beveik porą mėnesių dirbo Alytaus r. ŽŪB „Atžalynas„. Sugrįžęs iš praktikos jis mums papasakojo apie naują patirtį, laisvalaikį, svajones…

Mano darbo diena prasidėdavo 8 h ryto

Anksti keltis nereikėdavo, nes iki ūkio vos kelios minutės. Pirma savaitė man pačiam buvo kaip susipažinimo, adaptacijos laikotarpis. Bendravau su fermos vadove Albina Zubriene, vet.gydytoju Sigitu Jusu, kitais darbuotojais. Stebėjau kaip ir kokius darbus jie daro ir stengiausi neatsilikti. Darbas niekada nebuvo monotoniškas, visada būdavo kažkas naujo, nes kiekvienas gyvulys skirtingas.
Atlikdamas praktiką Alytaus r. ŽŪB „Atžalynas” išmokau leisti vaistus į veną, karvių varinėjimo paslapčių, stebėjau nagų drožimo specifiką ir bėdas, sužinojau kaip nustatinėti veršingumą, atlikti veršelių nuraginimą. Supratau, kokią didelę reikšmę karvių sveikatai ir produktyvumui turi mitybos racionas. Geros vadovės ir daktaro dėka aplankėm keletą ūkininkų, netoliese įsikūrusią bendrovę. Taigi turėjau galimybę pamatyti naujus įrenginius, techniką, kurie palengvina žmonių darbą ūkyje.

Darbo metu supratau, kiek daug nežinau ir nemoku, todėl vis prisimindavau vieno dėstytojo žodžius, jog dirbant visko mokomasi iš naujo. Grįžus po darbo neretai atsiversdavau knygą, konspektus ir skaitydavau, kartodavau užmirštus arba neišmoktus dalykus.

Vieną kartą nustebino kaimynė

Paskutinėmis praktikos dienomis, būnant lauke, močiutė atnešė savo ką tik iškepto obuolių pyrago. Tai labai mane nustebino ir pradžiugino.:) O vienas įvykis liks visam gyvenimui, nes nuraginant veršelius apsideginau ranką ir pasipuošiau randu. Tad pirmą darbą/praktiką visada prisiminsiu 🙂

Darbo atmosfera ir gyvenimo sąlygos buvo puikios

Su vyresniais darbuotojais sutariau tikrai gerai, visada rasdavom apie ką pakalbėti, pajuokauti. Darbo aplinka tikrai likau patenkintas, nes visi būdavo linksmi, puikiai sutardavau ir su vyresniais ir su jaunesniais darbuotojais.:) Gyvenimo sąlygos buvo tikrai puikios. Gyvenau vienas name, iki ūkio kelios minutės važiuoti mašina. Esu labai dėkingas bendrovės direktoriui Algiui Žėkui, fermos vadovei Albinai Zubrienei, kurie mane priėmė į praktiką ir pasirūpino geromis sąlygomis.

Laisvalaikį praleisdavau įvairiai, dažniausiai sportuodamas

Nuvykdavau dažnai į gretimą miestelį pažaisti krepšinį,o retkarčiais net į Lazdijus pažaisti futbolą. Mašiną turėjau, tai problemų nebuvo. Taip pat buvo atvykus į svečius ir draugė, tėvai. Aplankiau Žuvinto rezervatą, gretimas apylinkes, susiradau pora ežerų, prie kurių nuvykdavau karštomis dienomis.

Apie ateitį…

Ateityje gal ir norėčiau dirbti tokiame ūkyje, tačiau dabar dar reikia kaupti teorines žinias universiteto suole, aplankyti daugiau ūkių. Esu labai dėkingas zupraktikai.lt komandai už suteiktą galimybę išvykti į tokį šaunią ir ambicingą Alytaus r. žemės ūkio bendrovę „Atžalynas”. Nemiegokit, kolegos, ir pasinaudokit tokia galimybe pasisemti patirties 🙂